2011. november 12., szombat

A Kováts group megnyitója

Chelemen Paula (klarinét) és Bálványos Judit (szaxofon) minőségét, intenzitását és már-már hosszúságát tekintve is koncerttel felérő produkciót mutatott be a Kováts group 2011. november 10-i megnyitóján a Csepel Galériában. A zenészek előbb szólóban, majd a megnyitó beszédeket követően - amelyeket Sárkány István galériaigazgató és Takács Ferenc irodalomtörténész adtak elő - közös improvizációval is közönség elé álltak. A fenti fotón a háttérben (a megnyitó személyek mellett) a kiállítók: Kováts Borbála, Rozália és Gergely, illetve Kelemen Kata és Kováts Albert. A falakon a textilművész Kata hatalmas méretű, jelekből építkező ihletett munkái.

Kováts Albert jellegzetes, hálózatokkal átszőtt, roppant gazdag és mozgalmas hátterű, összetéveszthetetlen kompozíciói mellett három idei keltezésű Übü-képet is bemutat.

Kováts Borbála szintén a védjegyének számító, rétegződéses építkezésű óriásnyomataiból állít ki, ám számunkra különösen kedves az Ausztrália című szériája is, amelyet eredetileg felkérésünkre, a 13. Arnolfini (Föld) Fesztiválra készített.

Kováts Rozália egy videóval is feldolgozott, minimalista ciklusát hozta el, míg Kováts Gergely termét - három eredeti megközelítésű filmes projekt mellett - egy installációval is felerősített, fotókra építő, a hulladék esztétikáját körbejáró ciklusa dominálja.

A rendhagyó kiállítás - amely tehát valójában öt tárlatot vonultat fel a több mint kétszáz négyzetméternyi galériarendszerben - december 9-éig tart nyitva; érdemes érte Csepelre látogatni.

Nincsenek megjegyzések: