2011. március 28., hétfő

Hétfői saláta, csirkebetéttel

Öt-hat levélnyi hűtött jégsalátát apróra vágunk, tálba gyűjtünk. A vasárnapi ebédből megmaradt sült csirkéből három szárnyat kifilézünk, miszlikbe aprítunk, s a salátára szórjuk. Beengedjük a villanyóra-leolvasót, majd kikísérjük. Színesítőnek fél paradicsomot metélünk a kompozícióba. Az egészet extra szűz olívaolajjal síkosítjuk, gyerekgyűszűnyi majoránnával bolondítjuk, majd üvegtálba porciózzuk. A tetejére tzatzikit locsolunk - ugyanabból a vasárnapi terítékből -, majd kíméletesen meghintjük frissen reszelt gouda sajttal. Hidegen tálaljuk.

2 megjegyzés:

Ira írta...

Hogy ez nekem nem jutott eszembe! Ez nagyon guszta!

"saját levében" írta...

Meghoztátok az étvágyamat: elkezdtem egy gasztronómiai tanulmányt írni a leolvasott villanyóra által kiváltott esetleges ízhatásokról.