A gomba valójában gorgonzolás, csak ezt nem mindig könnyű kimondani... Első lépésben lehozzuk a grillsütőt a padlásról. A faszén-brikettet vasárnap délután a tűztér közepére halmozzuk, gyújtó hatású folyadékkal alaposan meglocsoljuk, azután hirtelen tűzzel (gyufa) belobbantjuk. Megvárjuk, míg hamuszürkévé emészti magát, majd ráhelyezzük a grillrácsot. A megtisztított gombákat fejjel felfelé a rácsra sorakoztatjuk. Ha megsültek, egy erre alkalmatos fogóval megfordítjuk a gombákat, majd egy-egy kockacukor-méretű gorgonzola darabot pászíntunk a kalapjuk közepibe. Mire a sajt megolvad, kész is van az ízharmóniás zongorás gomba. Ízlés szerint flekkennel, rácson pirított kenyérrel és paradicsomsalátával tálaljuk. Mi ez, ha nem méltó 3. szezonindító?
2011. április 4., hétfő
Zongorás gomba
Katalógus: Arnolfinomságok
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon elhúzódik ez a szezon! De egye fene, bírjuk még!
Megjegyzés küldése