2011. április 8., péntek

Elindult az Arnolfini Land Art Project

Új területre merészkedünk: 2011. április 3-án elindult az Arnolfini Land Art Project nevű honlapunk, amely az Arnolfini Archívum land art munkáit, illetve az alkotócsoporthoz így vagy úgy kötődő szerzők idevágó projektjeit villantja fel. Jelenleg három csoportba sorolt alkotások láthatók itt. A Classic kategóriában a hagyományos értelemben vett land art alkotások kapnak helyet, egyelőre főként kis kiterjedésű, gesztusjellegű művek. A Ready made szekcióba olyan projekteket sorolunk, ahol a land artot a szerző mintegy készen kapta, csak észre kellett vennie. Ez egyaránt lehet olyan, amikor például a természet szeszélye produkálja a munkát, illetve amikor egy ismeretlen szerző – véletlenül vagy tudatosan – létrehozott alkotásával találkozunk, s azt érdemesnek látjuk a dokumentálásra. A Virtual csoportban jellemzően eredeti fotók utólagos manipulálásával megszülető land artok bukkannak fel. A kategóriarendszer később változhat, illetve bővülhet.
A honlap szikár szövegezésű. Az egyes munkák alapadatait angolul adjuk meg, de például a címek magyarul is olvashatóak. Törekszünk a létrehozás folyamatának, illetve a kész alkotások utóéletének bemutatására is. A projektek a felkerülés sorrendjében egységes lajstromszámot kapnak, s így egyértelműen beazonosíthatóak, illetve a Register menüpont alatt nyomon követhetőek.
Az induláskor az oldalon az Arnolfini Archívum „ART” szériája dominál; ennek keretében e hárombetűs szó jelenik meg különböző módon kiírva különféle felületeken a szabadban. Az alapkoncepció közös ötlet, azt viszont, hogy az ART betűsort jelenítsük meg, Ira javasolta.

Nincsenek megjegyzések: