2008. november 21., péntek

15 éves az Arnolfini Archívum

Az Arnolfini HangArchívum 4-es sorszámú, becses darabjának tanúsága szerint az Arnolfini Archívum családi alkotócsoportot 1993. november 21-én, azaz pontosan 15 esztendővel ezelőtt alapítottuk meg, Horváth Ira és jómagam. Az alkotócsoport, önmeghatározása szerint, különböző élet- és képzőművészeti ágakban kíván kreatív módon megmutatkozni önmaga, valamint szűkebb és tágabb környezete előtt. Ahogyan az a későbbi hangdokumentumokon, illetve 2004. május elsejétől a www.arnolfini.hu honlapon is nyomon követhető, a legelején megfogalmazott ars poetica nem maradt üres ígéret. A teljesség igénye nélkül, legelébb az Arnolfini eMotion Pictures (dia)filmjei debütáltak, majd a könyvsorozatok - a Tukán Téka, a PaperBooks és az Arnolfini Books - indultak el. Később beléptek a galériák: a Kuffer Galéria, az Előszoba Galéria, majd egyebek mellett az Arnolfini Galéria, a honlap startja után pedig az Arnolfini NetGaléria. Az International Ticket Collection a grafikai vonalat vezette fel; ennek egyik legújabb fejezete az Mini[e]MailArt projekt, amely az utóbbi időszakban született blogok sorát is szaporítja - ezek között található az ArnolfiniBlog, illetve a Szigetszentmiklósi TK jelenleg U13-as focicsapatának életét dokumentáló szurkolói blog is. S mindezek betetőzéseként immár 7 éves múltra tekintenek vissza a tematikus Arnolfini Fesztiválok (az idén volt a tizedik), ahol egy-egy nap erejéig valamennyi kreatív vonal összefuthat, s megmutatkozhat az Arnolfini Archívum ismerői és barátai előtt. Végül, de elsősorban pedig az „életművészeti ág” két jeles képviselőjéről kell szólnunk, a 14 éves Eszterről és a 12 éves Barnabásról; nélkülük nem lehetne kerek ez a történet. Aki ma már nem ül autóba, kortyolgasson el egy pohár jóféle bort az egészségünkre. És ha teheti, közben böngészgessen a weboldalunk megújult nyitólapján, a retrospektív kiállítás linkjei között. Folyt. köv.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A bor meg volt! Jöjjön a csodálkozás.
15 év! ...nem semmi. Öröm látni, olvasni, megélni a kitartásotok, elkötelezettségetek eredményeit. Én csupán szemlélőként, (nyugdíjas jeggyel) veszek részt ezen az utazáson s csak néha-néha mézek ki az ablakon, de így is látom, hogy jó utakon vezetitek a vonatot. Ami viszont nekem fontosabb: A HANGULAT, A LÉGKÖR, ami a vonat belsejében van. Ettől vagyok a világ legboldogabb "papája"! Gratulálok, büszke vagyok Rátok és útitársaitokra. További baleset mentes, kalandos utazást kívánok. Papa

Planet Susannia írta...

Jó ez a sok tehetség így egy kupacban.
Ritka élvezet ez a közös utazás!

Susannia, az Arnolfini csatlósbolygója

Névtelen írta...

Isten éltesse!

Névtelen írta...

Kedves Archívum. Létezik, hogy még mindig az angyalka köszönt bennünket az Arnolfini nyitóoldalán, így Húsvét közeledtével? És mikor lesz már végre az AA honlap nyitólapja a blog nyitólapja? (egy AA)