2011. április 4., hétfő

Zongorás gomba

A gomba valójában gorgonzolás, csak ezt nem mindig könnyű kimondani... Első lépésben lehozzuk a grillsütőt a padlásról. A faszén-brikettet vasárnap délután a tűztér közepére halmozzuk, gyújtó hatású folyadékkal alaposan meglocsoljuk, azután hirtelen tűzzel (gyufa) belobbantjuk. Megvárjuk, míg hamuszürkévé emészti magát, majd ráhelyezzük a grillrácsot. A megtisztított gombákat fejjel felfelé a rácsra sorakoztatjuk. Ha megsültek, egy erre alkalmatos fogóval megfordítjuk a gombákat, majd egy-egy kockacukor-méretű gorgonzola darabot pászíntunk a kalapjuk közepibe. Mire a sajt megolvad, kész is van az ízharmóniás zongorás gomba. Ízlés szerint flekkennel, rácson pirított kenyérrel és paradicsomsalátával tálaljuk. Mi ez, ha nem méltó 3. szezonindító?

1 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Nagyon elhúzódik ez a szezon! De egye fene, bírjuk még!