2008. november 10., hétfő

Gábos József New York-i víztornyai

"Esetleg egy ciklusba rendezhető, tematikus New York-fotósorozatra vevő lennék a NetGalériában..." - egészen pontosan ez a szeptember 26-án, egy e-mailben elküldött mondat (ha úgy tetszik, megbízási szerződés) motiválta az épp Amerikában tartózkodó Gábos József képzőművész barátunkat arra, hogy alaposan átgondolja a szóba jöhető tematikákat, majd alig két hétre rá bevezetőstül megküldje azt a New York-i víztornyokról készített fotósorozatot, amelyből 2008. november 9-én megnyílt a galéria 35. kiállítása. Jómagam ehhez annyit tudtam még hozzátenni (vagy inkább elvenni?), hogy a képeket átkonvertáltam fekete-fehérre, amitől egészen klasszikussá és időtlenné vált a kollekció. A többi kiderül a szerző bevezetőjéből és a 61 fotót tartalmazó tárlatból.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Nagyon tetszik hogy a víztornyos képek fekete-fehérben vannak, jobban lehet a formákra, a feelingre koncentrálni. A kedvencem az a fotó volt, ahol a torony mögött áll a felhőkarcoló: ahogyan a régi és új megfér egymással. Gratulálok a képekhez. Anna" (Az Arnolfini Archívum vendégkönyvéből)

Névtelen írta...

Dear Jozsef: You really get around (New York City) ! I enjoyed your pictorial essay on water towers. But next time you visit please stop at Jardin Galerie on West 83rd Street. Thanks, John Hiigli

"saját levében" írta...

Nekem a zászlós kép tetszik a legjobban, az aztán az igazi Amerika! Gratulálok a sorozathoz, máskor is delegálhat téged a főnök.

De őszintén szólva, nem csodálkoznék azon, ha New York felett az ufók ellentámadásba lendülnének!