2012. június 6., szerda

Közös fellépés

A szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium – igen, az, a BKG – 2012. június elsején diáknapot tartott (ezen Barnabás a Hentesekkel begyűjtött egy bronzot fociban; minimum öt góllal), amelynek zárásaként művészeti estre is hivatalosak voltunk. A Miénk itt a tér! című rendezvényből családunk alaposan kivette a részét. Eszter számos produkcióban dobolt – mások mellett a Kispál-gitáros Lecsót is kísérte –, de a legfinomabb szereplése a Formáció nevű triójával volt. A Nagy Zsuzsi (ének, fuvola), Kiss Dávid (gitár), Zsubori Eszter (zongora, ütőhangszerek, ének) összetételű zenekar ezúttal a Kis kece lányom ihletett jazzfeldolgozását adta elő.


Barnabás önállóan állt ki a reflektorfénybe, s a Monti-csárdás testre szabott klarinétváltozatával aratott zajos sikert.


Ira a tanárokkal és szülőkkel kibővült énekkar soraiban vállalt szerepet, amely a Miénk itt a tér!, illetve a Nem adom fel! című aktuális LGT-örökzöldekkel örvendeztetve meg a népes publikumot, Nemes Nagy Anita szokásosan mély átéléssel abszolvált vezénylésétől igazgatva.


Jómagam végig videóztam – ez is szép feladat –, ám az itt látható felvételek nem az én kazettámról valók, hanem javarészt az Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért! mozgalom honlapjáról, ahol a többi produkció is megtekinthet.

Nincsenek megjegyzések: