2012. október 16., kedd

Egy csepp meglepetés - művészeti pályázat

A koraszülött és eltérő fejlődésű gyermekek diagnosztikájával és terápiájával foglalkozó Gézengúz Alapítvány ötödször hirdeti meg jótékonysági pályázatát, melynek célja a társadalmi szemléletformálás, a koraszülöttek és a problémával születettek elfogadtatása. Szeretnék felhívni a figyelmet a gyermekek életének kis és nagy meglepetéseire, váratlan pillanataira, illetve a különböző problémákkal született és az egészséges gyermekek élethelyzetének azonosságaira. A pályaműveket elárverezik, és a bevételt új, budafoki központjuk berendezésére fordítják, segítve ezen terület eddig ellátatlan kisgyermekeinek terápiáját, gyógyulását.
Pályázni fotóval, kisplasztikával és iparművészeti tárggyal lehet. Elsősorban olyan alkotásokat várnak, amelyek a 8 év alatti gyermekeket valamilyen meglepetésteli élethelyzetben – ünnep, ajándék, utazás, kistestvér érkezése, új közösségbe kerülés, új mozgásformák felfedezése – ábrázolják. Másfelől a csepp-szimbolika mentén a természetet ábrázoló vagy attól ihletett műveket is szívesen látnak. A kiírás három korcsoportot különít el: 16 év alattiak; 16 évnél idősebb amatőrök; hivatásos alkotók.
Beérkezési határidő: október 31-e. A neves szakemberekből álló zsűri november elején választja ki a legjobb munkákat. A beérkező műveket a pályázat honlapján folyamatosan közzéteszik, ahol szavazni lehet rájuk; a részletes pályázati feltételek is itt olvashatóak. A közönségszavazás nyertesét is díjazzák. A legsikerültebb fotókat novemberben a WestEndben lehet megtekinteni. A nyertes pályaműveket november végén az Óbudai Társaskörben mutatják be, itt adják át a díjakat is. A legjobb munkák 2013-ban országos vándorkiállításra indulnak.

Nincsenek megjegyzések: