2012. július 5., csütörtök

Matricák 2012 - felhívás

A Magyar Elektrográfiai Társaság az idén is megrendezi a Matricák soron következő – immár hatodik – nemzetközi kiállítását, amelyre külföldi és hazai művészek elektronikus eszközökkel létrehozott kisméretű (legfeljebb 20x20 centiméteres) alkotásait várják. Különböző hordozókra komponált elektrográfiákat, digitális installációkat, virtuális és térbeli alkotásokat, objekteket egyaránt szívesen látnak. A fővárosi kiállításoknak – amelyek kurátora HAász Ágnes, művészeti tanácsadója pedig N. Mészáros Júlia – ezúttal a noMADE Galéria, a KAS Galéria, a FISE Galéria és a Ráday Könyvesház ad majd otthont, várhatóan 2012. október 1-je és 30-a között.
Beadható maximum 4 alkotás, mely az elmúlt 3 évben készült. (A sorozat egy munkának számít, amelyet a zsűri megbonthat.) A jelentkezés kétfordulós. Első körben csak digitális formában (e-mailben vagy postai úton elküldve) kérik a műveket, augusztus 20-áig. A szabad ketegória mellett a 100 éve született Schöffer Miklós előtt tisztelgő alkotások is beadhatók. A második fordulóba a zsűri által elfogadott munkák kerülnek, ezeket (2 ezer forint részvételi díj megfizetése mellett) szeptember 14-éig kell eljuttatni a társasághoz. A kiállításról kétnyelvű (magyar-angol) katalógust terveznek kiadni, melyből minden résztvevő kap majd egy példányt.
A részletes információk, elérhetőségek, illetve a kiállításon való részvételhez szükséges jelentkezési adatlapok, nyomtatványok a MET honlapjáról érhetők el.

Nincsenek megjegyzések: