2011. július 23., szombat

Tetőkerti cukkinikrém-leves

A finom étel egyik fő összetevője a jó összetevő. Megbízható alapanyaghoz azonban csak megbízható helyről lehet megbízható módon hozzájutni. Nos, azt nem állítom, hogy közvetlen kijáratunk nyílik a "saját levében" gasztroblog - az Arnolfini Fesztiválok hivatalos udvari szállítója - harkálybarát bio mintagazdaságának budai tetőkertjére, mindenesetre hozzájutottunk onnan néhány kövér cukkinihez. "Legyen belőle leves" - jelölte ki Ira a célt, majd még másnap telibe is trafálta. Azt azért ne hallgassuk el, hogy a sajtos kifli formájában megjelenő krutony-pótlékot én szereztem be hozzá, amelynek szeletkéi aztán sajttal megborítva a sütőben sültek sültre. Nem kenyerem a nagyotmondás, de - anélkül, hogy most a részleteket részletezném (nem voltam ott, mert kifliért szaladgáltam, de kéziturmixolva is volt, az biztos) - hihetetlen finom lett! És gyönyörű is, különösen a pre-rendszerváltás korabeli üzbég tálkákban (from Taskent) tálkázva.
Ez úton üzenjük: az a rengeteg áskálódás, gyomeltakarítás, ágyáslogisztika nem volt hiába, és köszönjük!

1 megjegyzés:

"saját levében" írta...

A minőség magáért beszél, de ha mégsem tud beszélni, posztot írnak róla! Egészségetekre!