2011. február 28., hétfő

Hétfői CsirkeMusMus

Előkészületek. A vasárnapi ebédet követően leszedjük az asztalt. A házilag készített grillcsirkéből megmaradt, a gyerekek által száraznak minősített mellehúsát a csontról leválasztjuk, apró darabokra vágjuk. Ugyanerre a sorsra juttatjuk a csirke mellett sült burgonyahasábokat is. Az egészet egy teflonedénybe, majd azt a hűtőbe rejtjük.
Főzés. Hétfő késődélelőtt a teflonedényt kivesszük a hűtőből és a tűzhelyre helyezzük. Pár csepp étolajat hintünk alá, majd közepesen lassú tűzön, fedő alatt melegítjük. Amikor átforrósodott, ráütjük a hűtőben található egyetlen tojást, s elkeverjük. A vasárnapi tésztakülönlegességhez vásárolt, s megmaradt holland gouda sajtdarabka zömét ráreszeljük, s további negyven másodpercig fedő alatt olvasztjuk.
Installálás. A kész MusMust nagy lapostányérra terítjük, majd rászórjuk a megspórolt sajtot. Reszelt parmezánnal bolondítjuk, majd a fényképezés után maradéktalanul elfogyasztjuk.

4 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Ó ez egy valódi, gazdasági világválságban fogant recycle fogás! Avagy szegény arnolfinista parmezánnal főz.
Felteszem, az elvetemült gyermekek hétfőn is azt mondták, hogy "áááá, most nem kérnek belőle".

Zsubori Ervin írta...

A gyerekek ezúttal nem szóltak semmit, mert gondosan megvártam, amíg iskolájukba hajtatnak. Jómagam kebeleztem be az egész musmust...

Torma Cauli írta...

... nálam is létezik a 'lépcsős' tojásétel. Azaz a mardék bármit (kivéve az édeseket) a következő lépcsőben reggel tojással elkészítem. Csuda finomak!!!

"saját levében" írta...

Szakirodalom:
Podmaniczky Szilárd: "Üssünk rá pár tojást!"