2010. február 20., szombat

Téli sajttűkanyar

A császármorzsa kiváltotta pozitív nemzetközi visszhangokon is felbuzdulva, ezennel elindítjuk (folytatjuk) az Arnolfini Archívum főzőszekcióját dokumentáló sorozatunkat. Az Arnolfinomságok címszó alá rendezett bejegyzések alapesetben Ira gasztronómiai alkotásaira reflektálnak, részben az én hevenyészett, általában azon melegében - s így néha párásodó objektívvel - készülő fotóim segítségével, részben egy-két mondatos, szubjektív kommentárjaimmal (az ebből eredő szakmai bakikat utólag javítjuk). Itt látható darabunk a család egyik új kedvence, ha jól emlékszem immár negyedszer került terítékre. Hozzánk, baráti közvetítéssel, Stahl-receptként jutott el, Sajttű néven. Fődarabjai: sajt, sonka, gomba, kifli, hurkapálca, palacsintatészta. Könnyű és finom; melegen ajánlott.

Nincsenek megjegyzések: