2008. október 8., szerda

II. Spanyolnátha Biennále

A postai világnapon, 2008. október 9-én, 18 órakor nyílik Miskolcon a II. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennále. A kiállítást az Ifjúsági és Szabadidő Ház Művészeti Galériájában (Miskolc, Győri kapu 27., B épület, 1. emelet) az Arnolfini Archívum barátja, Láng Eszter képzőművész nyitja meg, s ő adja majd át a Spanyolnátha Mail Art Nívódíjakat is. A tárlat (amelynek társrendezői a Ház mellett a Magyar Elektrográfiai Társaság, valamint a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Kara Világgazdaság és Nemzetközi Kapcsolatok Tanszéke) október 30-áig tekinthető meg.
Szintén a postai világnapon debütál R_enaissance címmel a Biennále digitális katalógusa, amelyben az idén beérkezett anyag mellett a 2006-os első rendezvény díjazott alkotóinak kiállításai, az ímélarttal is foglalkozó művészek alkotói vallomásai (melyeket egy általam a Spanyolnátha felkérésére írt E-mail art esszé vezet be), illetve a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál legutóbbi ímélart-antológiája is megtalálható.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hajrá Cauli!

D. Edina

Névtelen írta...

Valóban, Torma Cauli barátunk is ott a nevezettek között...

Torma Cauli írta...

Köszönöm! Sikerült valóban egy Nívódíjat kapni. :-) Egy kis híradás megnézhető a blogomon, www.tormacauli.blogspot.com

Névtelen írta...

A Mail Art kapcsán eszembe jutott egykori rajztanárom, ... festőművész sztorija, aki a sorkatonai szolgálatából a következő képeslapot küldte haza: smirglipapírból kivágott egy levelezőlapnyit, megcímezte, felbélyegezte és ennyit írt rá: Üdvözlet a seregből. Kézbesítették.