2008. május 4., vasárnap

Örményországi fotók a NetGalériában

Május 3-án megnyílt az Arnolfini NetGaléria No32. tárlata, Mártonffy Zsuzsa Örmény árnyalatok című fotókiállítása. Zsuzsa és Dani tavaly ősszel a nászútjuk célpontjaként választották Örményországot, ahol két hétig barangoltak. A kalandos utazás során rengeteg fotó készült; a teljes anyagból egy félezres válogatást kaptunk kézhez, ennek alapján kezdődött meg a netkiállítás előkészítése. Több körös válogatási folyamat után állt össze az a 62 fotóból álló kollekció, amely - Zsuzsa megközelítéséhez igazodva - elsősorban az emberekre, arcokra koncentrál, de természetesen az örmény táj és műemlékek jellegzetességeit is felvillantja. Miután a szerkesztéshez szabad kezet kaptunk, a válogatás után a képek újravágása következett, illetve utolsó lépésként indokoltnak tűnt átkonvertálni az eredetileg színes felvételeket fekete-fehérre. A fotókat a szerző bevezetője, illetve Zsuzsa útinaplója alapján megrajzolt három örmény férfiportré - egy-egy mininovella - egészíti ki.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagy élmény volt az örmény fotókat látni, pedig ritkán tud az ember mások útjának, fotóinak nagyon örülni, különösen, ha még nem is járt arra. M. Kati

Névtelen írta...

Kedves Mártonffy Zsuzsa, élvezettel olvastam az útiportrékat: szép, kerek írások. A képek is más megvilágításba kerültek általuk: teljesebb lett az élmény. Át is küldöm a honlapot örmény származású barátaimnak. Gratulálok: L.E. (Az Arnolfini vendégkönyvből)

Névtelen írta...

Ha Ervin nem lenne, csak azt tudnánk, hogy Mártonffy Zsuzsa igen jó fej és príma cikkeket ír izgalmas témákról. Most már tudjuk, hogy nászútnak sem a bejáratott helyeket választja, hanem inkább felfedezőútra megy élte párjával és szívesen él át kalandokat első látásra kietlen helyeken. Mi meg most láthatjuk, hogy nem is olyan kietlenek ezek a helyek. És hogy Zsuzsa igen jól fotózik. Így megy ez ebben az Arnolfini Communityben... (Az Arnolfini vendégkönyvből)

Névtelen írta...

Nagyon szép fotók, élvezettel néztem őket. Gratulálok! (Az Arnolfini vendégkönyvből)

Névtelen írta...

Kedves Zsuzsa! Mint a portré-fotók nagy rajongója örömmel nézegettem a képeidet! A párodhoz meg külön is gratulálok, jó fej lehet, ha ilyen nászútra vállalkozik veled! (Az Arnolfini vendégkönyvből)