2011. október 30., vasárnap

Mózes Katalin kiállítása a Klauzál13-ban

Festőművész barátunk, Mózes Katalin legújabb képeiből nyílik kiállítás a Klauzál13 Galériában (1072 Budapest Klauzál tér 13.). A Kávé cukor nélkül című tárlatot művészettörténész barátunk, S. Nagy Katalin rendezi, s engem ért az a megtiszteltetés, hogy 2011. november 3-án, 18 órakor megnyithatom. Én már láttam a festményeket, mert ott lehettem a válogatáskor Mózes Kati műtermében - az itt közölt fotókat is akkor készítettem -, így nyugodtan mondhatom: remek az anyag! Aki teheti, feltétlen nézze meg – akár a megnyitón, akár november 22-éig egy másik alkalommal. A Vince Kiadó által jegyzett galéria és könyvesbolt - vasárnap kivételével - 10 és 19 óra között várja az érdeklődőket.[A kiállítás kapcsán S. Nagy Katalin elmélkedése a Susanniconon.]

2011. október 28., péntek

Elindult a Kavi-Art honlapja

Az itt látható titokzatos körrel indul a Kavi-Art Kft. új honlapja, amely hivatalosan 2011. október 22-én startolt a világhálón. Egy egérmozdítás után persze felgyorsulnak az események, s - a cég három fő profilja, a belsőépítészet, a kiállítás és a design területei szerint csoportosítva - összesen mintegy 900 nagyméretű fotó mutatja be a két évtizedes vállalkozás eddigi tevékenységét, eredményeit. A társaságot az Arnolfini Fesztiválok rendszeres résztvevője, Tenke István barátunk jegyzi, s a honlap elkészítésében nekem is volt szerencsém közreműködni. Aki bemutatkozna cégével egy expón, új irodaházba költözne, vagy nagyszabású partit szeretne adni a szülinapján egy múzeumban, mindenképpen először a kaviart.hu-ra kattintson. A többiek meg csak úgy...

2011. október 14., péntek

Gesztusok a könyvtárban

Láng Eszter barátunk vette észre, hogy az Arnolfini Fesztiválok rendszeres kiállítói között három közgazdász végzettségű is akad – rajta kívül Gábos Jóska és jómagam is -, s érdekes lenne ezen apropóból egy közös tárlatot összehozni. Kézenfekvő volt az ötlet, hogy ennek valamilyen módon az egykori alma mater, a Közgáz adhatna helyet. Mint kiderült, a mai Központi Könyvtárban, amely az egyetem épülete mellett, a Közraktár utca 4-6. szám alatt lévő új, modern irodaház első emeletén található, rendszeresen rendeznek kiállításokat, s a mi anyagunkat is szívesen fogadják. Végül úgy alakult, hogy a Hírlapolvasóban Eszter Solute című ciklusa, az E-labor I. jelzetű teremben az én Obeliszk-sorozatom, az E-labor II.-ben pedig Jóska Zen üvegablakok című szériája lesz látható. A Gesztusok a könyvtárban című tárlaton a megnyitó beszédeket Nagy Zsuzsanna, a könyvtár főigazgatója, illetve Blahó András, a Világgazdasági tanszék egyetemi tanára tartják majd a Hírlapolvasóban, ahol az egyik falon mindhármunktól lesz egy-egy kép, rövid életrajzokkal kiegészítve. Megnyitó 2011. október 19-én szerdán, 17 órakor. Megtekinthető november 12-éig, a könyvtár nyitvatartási idejében.

2011. október 4., kedd

Barnabás újabb nagy futása

Barnabás immár hagyományosan elindult - méghozzá egyenesen az első sorból (a képen zöld pólóban) - a Spar Budapest Nemzetközi Maraton versenyen, ahol az idén is a 7 kilométeres Minimaraton távot választotta. Ezúttal rákészültünk a 2011. október 2-i megmérettetésre, s egy rövidebb távon a futam hetében naponta tartottunk edzéseket, folyamatosan javuló időkkel. Ennek meg is lett az eredménye: Barnabás az 1960 fős mezőnyben a 100. legjobb idővel, 31 perc 18 másodperc alatt ért célba. Ezen belül a vele egyidősek vagy fiatalabbak közül 11-en, az 1013 férfi indulóból pedig 87-en előzték csak meg. Látványos a javulás a tavalyi teljesítményhez képest is: a mostani idő kereken 3,5 perccel jobb az elmúlt évinél. Bravó! Csak így tovább!

2011. október 1., szombat

Mini[e]MailArt - az 1000.

Egyik rendszeres amerikai szerzőnktől, S.A. Walkertől érkezett meg az a kép, amely 2011. október elsején az 1000. képi bejegyzésként jelent meg az Arnolfini Mini[e]MailArt blogban. Gratulálunk, és köszönjük valamennyi eddigi szerzőnknek a részvételt!